PROGRAMOK

BORos - SZŐLŐs programok

Borkóstolás

Séta a tolcsvai világörökségi pincesoron, borkóstolás a családi pincénkben, mely egy igazi, hamisítatlan Tokaj-Hegyaljai pince.

Dűlőtúra

A legszebb fekvésű családi szőlőültetvényeink megtekintése egy kb. 2 órás séta keretében, mely során nemcsak a táj szépségében gyönyörködhetnek, hanem megismerkedhetnek a talajadottségok-termés-bor összefüggéseivel is. A dűlőtúra a hűs pincénkben borkóstolással zárul.

Szezonális munkák bemutatása a szőlőben

A szőlőtermesztés aktuális munkáival – úgymint metszés, venyigehordás, kötés, hajtásválogatás- és igazítás, kapálás, csonkázás, szüretelés, aszúszem szedés, préselés – ismerkedhetnek meg Vendégeink, s egyúttal ki is próbálhatják azokat.

 

Túrák

Tolcsva és környéke, a Zempléni hegyvidék a kirándulások, túrák szerelmeseinek is kellemes időtöltésre ad lehetőséget. A borász-házigazda a következőket javasolja.

Tolcsvai "városnézés"

Tolcsva nevezetességeinek megtekintése egy kb. 1,5-2 órás program keretében. Vendégeinknek bemutatjuk a görög katolikus templomot, Fuchs-házat, Dessewffy-kastélyt, egykori „zsidónegyedet”, Rákóczi-kastélyt, római katolikus templomot (ha lehet, a harangtornyot is), Kurucz-kúriát, Stépán-kúriát, egykori „zsidóiskolát”, református templomot, Szirmay-kastélyt, Constantin-házat.

Túrák Tolcsva környékén

Rövidebb túrák a Tolcsva környéki dombok valamelyikére: Kincsem-dűlő, Tilalmas, Várhegy (384 m), Malom-hegy.

Zempléni túrák

5 km-nél hosszabb távú túrák a Zemplénben, egy vagy több szép és érdekes hely felkeresésével:
  • Erdőhorváti: Vég-hegy (368 m)
  • Komlóska: Pusztavár (426 m)
  • Háromhuta: Kerek-kő, Sólyom-bérc (564 m), Istvánkút, Nagy-Péter-mennykő (709 m), Pengő-kő
  • Regéc: Regéci vár (640 m), Nagy-Szár-kő (729 m), Sólyom-kő, Amadé várrom, Gergely-hegy (783 m)
 

Rendezvények

2017. évi programok a környéken

 
Tolcsvai Borfesztivál
Bor, mámor ...Bénye
Zempléni Fesztivál
Tokaj-Hegyalja Piac